Taking Full Advantage

March 6, 2014

Marcel Breuer favored maximizing both the view and the available natural light. As illustrated in this living room he designed around the middle of the last century, even the fireplace wall has been punctuated to take full advantage of both. There is so much to be learned from the work of the mid-century modern masters…details like this, extensive use of floor to ceiling glass, the wood ceilings and even the soffits to house the casements. simplequietmodern details. When it’s clear that these ideas could easily be implemented now, it makes me wonder why so many McMansions still continue to pop up at every turn.

breuer-brick-fireplace3_improvisedlife

photo via http://www.improvisedlife.com/2009/01/21/marcel-breuer-sun-and-shadow-the-philosophy-of-an-archtect/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: